תעודת יושר מהמשטרה

מה זה תעודת יושר, איך מוציאים אותה ומה חשוב לדעת על גיליון רישום פלילי – המאמר שיעשה לכם סדר בנושא.

בואו נעשה סדר…  מה זה תעודת יושר מהמשטרה?

“תעודת יושר” או בשמה הנכון – גיליון מידע פלילי / ר”פ (רישום פלילי), הוא מסמך רשמי שהונפק ע”י המשטרה ומאפשר לאדם לקבל מידע אודותיו ועל עברו או היעדר עברו הפלילי. 

בדרך כלל אותה תעודה הייתה מתבקשת ממועמדים לעבודה מסוימת ע”י מעסיקים או חברות שמעוניינות לסנן אנשים בעלי רקורד פלילי או בעלי עבר פלילי מוכתם. אותם מעסיקים היו שולחים מועמדים להוציא “גיליון רישום פלילי” שתהווה אסמכתא  ו”גושפנקא” לכך שאותו מועמד “נקי” מהרשעות, ובכך יוכלו “לקנות שקט”.

בואו גם לא נשכח שמי שכן הורשע, כבר שילם את חובו לחברה, ובכך קמה לו הזכות להשיב את חייו למסלולים מבלי שיישא את “עברו הפלילי” על כתפיו למשך שארית חיו. 

תעודת יושר מהמשטרה
החוק השתנה ולא ניתן להוציא את התעודה לבד

שינוי חשוב בהליך קבלת תעודת יושר (מעודכן 2024) לא ניתן יותר לקבל הגיליון באופן עצמאי מהמשטרה.קבלת התעודה אפשרית כעת רק באמצעות עורך דיןאנו מציעים לכם שירות מהיר ומקצועי לקבלת התעודה בעניינכם. אני מזמינה אתכם ליצור קשר עוד היום להליך מהיר ומקצועי במספר:054-7830110.

עורכת דין דין הדס עדי מסבירה בסרטון על הוצאת גיליון רישום פלילי מהמשטרה וטיפים:

“תעודת יושר” גיליון רישום פלילי ומה שביניהם

עד לא מזמן המושג “תעודת יושר”, היה מונח פופולרי השגור בפי רובנו, והקלות בה היה ניתן להשיג את אותה “תעודה” היה במרחק פנייה למשטרה.

איך מוציאים תעודת יושר מהמשטרה

כבר עכשיו חשוב שתדעו – שכיום, אין באפשרותכם להוציא “גיליון רישום פלילי” מהמשטרה בכזו קלות. כאשר תיגשו לתחנת המשטרה, סביר להניח שתמתינו לא מעט זמן, ולבסוף לכל היותר, תוכלו לראות את הרישום על צג המחשב של השוטר מבלי לקבל העתק או תדפיס ממנו.

אז מי כן יכול להוציא את התעודה?

אז למי כן יתנו העתק מגיליון הרישום הפלילי בעניינכם? לעורך דין מטעמכם, וזאת על פי החוק, לכן חשוב מאוד לפנות למשרד עורך דין מנוסה ובעל קשרים עם הרשות המקומית – לפנייה להוצאת התעודה בצורה קלה ומקצועית צרו איתנו קשר.

אז למה בעצם לא יתנו לכם את הגליון ומה היתה הבעיה עם התעודה,  ואיך כל זה קשור לתיקון החוק?

זוכרים את כל אותם מעסיקים שהיו שולחים מועמדים מסכנים להוציא “תעודת רישום פלילי” ובכך השקיטו לכאורה את מצפונם?

אז ביולי 2022 בוטל חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, ושמו הוחלף לחוק המידע הפלילי ותקנת השבים. 

גיליון רישום פלילי הדס עדי מספרת על תעודת יושר בווינט
עו"ד הדס עדי בראיון על ר"פ בווינט ובידיעות.

התייעצו איתנו על קבלת גיליון רישום פלילי

השאירו פרטים לשיחת ייעוץ מקצועית.

תעודת יושר לשגרירות או לקונסוליה

משרדנו מציע שירות חדש המיועד לאזרחים ישראלים, בין אם הם בארץ או בחו”ל, הנדרשים להציג תעודת יושר או מידע על עברם הפלילי במדינות זרות, כמו כן לשגרירות.

השירות כולל:

  • עו”ד מטעם המשרד שיפנה למשטרה להוצאת המידע הנדרש באמצעות ייפוי כוח.
  • תרגום מקצועי של תעודת היושר לשפה הנדרשת.
  • מכתב הסבר נלווה באנגלית מטעם המשרד.
  • אישור נוטריון על המסמכים.
  • חותמת אפוסטיל (מבית המשפט) לאימות המסמכים בחו”ל.

לפרטים נוספים והזמנת השירות, אנא צרו קשר עם משרדנו.

טיפים חשובים

להלן כמה טיפים לפני שמגישים בקשה עם עורך דין לגיליון רישום פלילי:

  1. הבינו את המטרה:  ודאו שהבקשה לתעודת יושר היא חוקית ונחוצה.
  2. אל תמסרו מידע למעסיקים:  עצם הבקשה איננה חוקית.
  3. התייעצו עם עורך דין:  במיוחד בנוגע לעבר פלילי שהתיישן.
  4. שמרו על פרטיותכם:  אל תחשפו מידע פלילי אודותיכם אם אין בכך צורך ממשי.

מה אומר החוק בנושא

החוק החדש אוסר על מסירת תדפיס המרשם הפלילי לאדם שלגביו המידע או להעבירו וזאת לשם שמירה על פרטיותו, ולמעט מספר מצומצם של גופים (כמו משטרה, פרקליטות, מוסד, צה”ל, הרשימה המלאה מפורטת בחוק).

מה החוק כן מאפשר? לפי בקשת האדם, ניתן להעביר מידע אודותיו לגוף הזכאי לקבלו, למשל לשם מתן הגשת הצעה במכרז פומבי מטעם רשות או גוף ציבורי או לשם קבלת רישיון נהיגה ברכב ציבורי.

לעניין זה חשוב לשים לב לתקופת ההתיישנות של מידע מהמרשם הפלילי – תקופת ההתיישנות, אשר תלויה בסוג העבירה בה הורשע אדם ובמהותה, היא תקופה בה מצטמצם מספר הגופים הרשאים לקבל את המידע הפלילי אודות אותו אדם שהורשע, והיא מתחילה להיספר לאחר הרשעתו הסופית. 

אל תתבלבלו בין תקופת ההתיישנות לתקופת המחיקה – תקופת המחיקה של רישום מהמרשם הפלילי היא תקופה נוספת, אותה מתחילים לספור בתום תקופת ההתיישנות.

כלומר, בתום תקופת המחיקה חל צמצום נוסף במספר הגורמים הזכאים לקבל את אותו מידע פלילי… מה זה אומר? שאותם גופים המפורטים בחוק, יוכלו להיחשף לעברו הפלילי של אדם (הרשעות) תמיד, הן בתום תקופת ההתיישנות והן בתום תקופת המחיקה. 

משך הטיפול בממוצע מיום קבלת הבקשה שהוגשה, ועד שתגיע ליעד ייקח בין כמה ימים( לפעמים 24 שעות) עד שבועיים, תלוי מי המבקש ואם הוא בישראל, או בחו”ל. ובאופי הבקשה.

  • תעודת המידע הפלילי כוללת מידע על תיקי חקירה שהתנהלו במשטרה ושל גופים ורשויות שמחויבות להעביר דיווח פלילי למשטרה. 
  • התעודה תונפק בעברית ובאנגלית ותכלול את פרטי המבקש:
  • פרטים דמוגרפיים.
  • כתובת למשלוח התעודה.
  • מידע פלילי ותעבורתי או היעדר מידע.
  • הרשעות, אם ישנן. (יופיע בעברית בלבד).
  • תעודת זהות או דרכון בתוקף
  • אם הבקשה מוגשת ע”י מיופה כח: על מיופה הכח לצרף את ייפוי הכח (ייפוי כח ספציפי), תעודת זהות או דרכון בעל תוקף של מיופה הכח, צילום דרכון של המבקש.

פנה לעורך דין מוסמך ובעל ניסיון, או לשגרירות הרלוונטית. משרדנו מציע שירותים מיוחדים הכוללים תרגום, נוטריון ואפוסטיל.

כן למעשה מדובר על אותה תעודה בדיוק.

  • חקירה תחת אזהרה שהסתיימה בהרשעה תתועד במרשם הפלילי של המשטרה. 
  • חקירה תחת אזהרה, שבסיומה התיק נסגר מחוסר ראיות או בשל כך שנסיבת העניין אינן הצדיקו העמדה לדין,  ירשם במרשם המשטרתי.

בהתאם לחוק המידע הפללי ותקנת השבים, לא ניתן למסור את התעודה או העתק ממנה ישירות למבקש או לבא כוח מטעמו, למעט עורך דין. התעודה תשלח ישירות לידי אחד הגופים הזכאים לעיין בה על פי חוק– שגרירות, קונסוליה, משרד הרווחה. 

בתום תקופת ההתיישנות על העבירה (תלוי איזה עבירה), תיכנס לתוקף תקופת המחיקה. תקופת המחיקה לוקחת 10 שנים. (לדוגמה: לעבירה שחוק ההתיישנות לגביה הוא 7 שנים, יקח 17 שנים להימחק מהמרשם).

לא. עצם הבקשה היא עבירה על החוק. למעט הזכאים על פי חוק, המפורטים בתוספת של חוק תקנות השבים והמידע הפלילי. רישומו הפלילי או היעדרו הוא חסוי ואינו ניתן להעברה. מעסיק אשר דורש מכם שתמציאו לו תעודת יושר כתנאי לקבלה לעבודה – עובר עבירה על החוק. 

בהתאם לחוק המידע הפלילי ותקנת השבים, שתוקן ביולי 2022, לא ניתן למסור את התעודה או העתק ממנה ישירות למבקש או לבא כוח מטעמו, למעט עורך דין. התעודה תשלח לידי הגוף שזכאי על פי חוק לעיין בה (משרד הרווחה, קונסוליה, שגרירות). 

בגדול, לא מקבלים! למעט הזכאים על פי חוק, המפורטים בתוספת של חוק תקנות השבים והמידע הפלילי. רישומו הפלילי או היעדרו הוא חסוי ואינו ניתן להעברה. מעסיק אשר דורש מכם שתמציאו לו תעודת יושר כתנאי לקבלה לעבודה – עובר עבירה על החוק.

 בהתאם לסעיף 3(ד) לחוק למניעת העסקה של עברייני מין במוסדות מסוימים, תשס”א-2001, לא מקבלים “תעודת יושר” אלא אישור משטרה שאומר שהמבקש לא הורשע בעבירות מין או אם הורשע חלפה תקופת איסור העסקה (20 שנים מיום ההרשעה).

שתי דרכים להוציא את אישור המשטרה:

  1. על המבקש להציג למשטרה אישור מהמוסד שמאשר כי המבקש מועסק במוסד או מועמד לעסוק באותו מוסד. אך כיום, אין לדרוש אישור על היעדר רישום פלילי מהמועסק בעצמו.
  2. על המבקש להמציא למעסיק או למוסד ייפוי כוח מטעמו.

שימו לב! על המסמכים לכלול הצהרה של המעסיק או המוסד, שהינם “מוסד” לפי ההגדרה המפורטת בחוק למניעת העסקה של עברייני מין.

לדוגמה: במשרד החינוך – המעסיק יעביר את כל הנתונים של המועמד, ובכלל זה אישור על היעדר ביצוע עברות מין, לאגף לכוח אדם לצורך אישור ההעסקה, לאחר מכן, פרטיו של מועמד המבקש אישור העסקה במערכת החינוך יועברו למשרד הקב”ט הארצי באגף הביטחון כדי לבצע הליך בדיקה מול משטרת ישראל.

אסור לדרוש ממועמד לעבודה להצהיר על עבירות שהתיישנו או נמחקו. אם הינכם מועמדים לעבודה, ונתקלתם בטפסים אשר דורשים מכם להצהיר על היעדר עבר פלילי, סביר להניח שתוכלו להצהיר שהינכם נעדרי עבר, מבלי שזה יהווה “שקר”. יחד עם זאת, הכל תלוי במקרה ובאופי העבירה, ומומלץ ואף רצוי להתייעץ עם עורך דין שבקיא בתיקון החוק ועוקב אחרי עדכוני החקיקה בנושא מעת לעת, כדי לא לצאת בהצהרות שאינן נכונות.

מה היה לנו במאמר?

קטגוריה:

מאמר זה נכתב למטרות מידע כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי.

עורכת דין הדס עדי פלילי

צריכים תעודת יושר לארץ, או לחו"ל?

השאירו פרטים לייעוץ

חפשו תוכן משפטי באתר

4.9/5 - (35 הצבעות)
× צריכים עזרה?