עורך דין אלימות במשפחה

אלימות במשפחה היא עבירה חוצה גבולות גיאוגרפיים והבדלים תרבותיים, ויכולה להתבטא בצורות שונות, היא איננה מוגבלת לאלימות פיזית. אם הינכם חשודים בביצוע עבירת אלימות במשפחה, כל סוג של אלימות, או הוגש נגדכם כתב אישום, אל תתמודדו עם זה לבד, חשוב לקבל ייעוץ מעורך דין מקצועי.

משרד עורכי דין פלילי – הדס עדי, מרכזת עבורכם במאמר מפורט את כל מה שאתם צריכים לדעת על עורך דין אלימות במשפחה.

כמו במדינות רבות אחרות, טיפול במורכבות של עבירות אלימות במשפחה מצריך הבנה מקיפה של החוק והפסיקה, מתחמי הענישה, ודרכי הטיפול והשיקום.

טיפים והמלצות זומנתם לחקירה במשטרה בגין עבירה של אלמ”ב

–        לא להשיב לשאלה של החוקרים עד שאפשרו לכם ליצור קשר עם עורך דין

–        בחירת עורך דין – חובה לבחור עורך דין המתמחה בתיקי אלימות במשפחה. עורך הדין יוכל להעריך את מצבך, לספק ייעוץ משפטי ולהדריך אותך בחקירה ובהליך המשפטי.

–        כנראה שהשוטרים יקחו לכם את הטלפון – אל תמסרו את הסיסמה מרצון.

–        אם יש לכם הודעות או תמונות שיעידו לטובתכם תשלחו אותם לעורך הדין שלכם או תבקשו להציגם בחקירה.

–        לא לקיים שיחות מסדרון עם החוקרים, לא בניידת, לא בתא המעצר, ולא בשום מקום שהוא לא חדר החקירות.

–        אם שוטר הציע לכם לספר לו על המקרה “בינו תבינכם” מחוץ לחדר החקירה – אל. תפלו. לזה. ברגע שתסתיים החקירה השוטר יעלה את השיחה על הכתב, ויכול להיות שאפילו הקליט אותכם.

–        אם היה אירוע הדדי, חשוב לציין את זה.

–        אם נחבלת במהלך האירוע ההדדי, ציין את זה, אם נפצעת, פנה/י לטיפול רפואי. באופן כללי רשומות רפואיות יכולות לשמש כראיה רבת ערך בהליכים משפטיים.

עורך דין אלימות במשפחה
לא לוותר על ייעוץ משפטי

סוגי עבירות האלימות במשפחה

  • אלימות פיזית: התנהגות אלימה כלפי בן משפחה, בדרך של שימוש מכוון בכוח פיזי עם פוטנציאל לגרום לנזק, פציעה או מוות.
  • אלימות רגשית או פסיכולוגית: סוג זה מאופיין בהתנהגויות שמטרתן לערער את הערך העצמי, בטחונו האישי, ורווחתו של בן המשפחה. זה יכול לכלול איומים מילוליים, השפלה, הפחדה, מניפולציות ריגשיות, והתנהגויות כפייתית ושתלטנית.
  • אלימות מינית: כוללת כל פעילות מינית או התנהגות מינית שלא בהסכמה שנכפה מצד בן משפחה כלפי בן משפחה אחר. אונס, מעשה מיני לא רצוי, כפייה, וכל צורה של פגיעה מינית ללא הסכמה.
  • אלימות כלכלית: סוג זה של התעללות כרוך בשליטה או ניצול המשאבים המשפחתיים כדי להשיג כוח ושליטה על בני המשפחה או על בן הזוג. זה יכול לכלול הגבלת גישה לכסף, מניעת עבודה מבן הזוג, גניבת כסף או גיוס חובות על שם בן הזוג או הילדים.
  • אלימות דיגיטלית: עם עליית הטכנולוגיה, התעללות דיגיטלית הפכה נפוצה יותר ויותר. זה כרוך במעקב והתחקות בדרך אובססיבית דרך המדיה החברתית או פלטפורמות דיגיטליות אחרות, כדי להטריד, לעקוב, לפקח או לשלוט על בן/בת זוג.
  • הטרדה: מעקב או דפוס התנהגות שמטרתו להטריד או לפקח על אדם, ולגרום לו לחשוש לביטחונו או לביטחונם של אחרים. זה יכול לכלול מעקב אחר הקורבן, שליחת הודעות לא רצויות או הופעה ללא הזמנה בביתו או במקום העבודה שלו. (במרבית מהמקרים מדובר בזוג שנפרד, אך ההגדרה של “בני זוג” חלה גם על בני זוג לשעבר).
  • בידוד: חלק מפעולות אלימות במשפחה יכולות לבוא לידי ביטוי באופן שבו הצד האלים נוהג לבודד את בן זוגו או ילדיו מחברים, משפחה או רשתות תמיכה, כאמצעי להשגת שליטה על בני המשפחה או בן/בת הזוג. פעולות שכרוכות בהגבלת האינטראקציות החברתיות של בן/בת הזוג, ניתוק אמצעי התקשורת שלהם או מניעת יציאתם מהבית.

לעיתים קרובות צורות האלימות או ההתעללות יכולות לחפוף, והקורבן עלול לחוות יותר מסוג אחד של התעללות בו-זמנית. בנוסף, אלימות במשפחה יכולה להתרחש בכל סוג של מערכת יחסים, ללא קשר למין, נטייה מינית, גזע או מצב סוציו-אקונומי.

צריכים ייעוץ משפטי מעורך דין אלימות במשפחה?

השאירו פרטים לשיחת ייעוץ מקצועית.

חשיבות הייצוג המשפטי

באופן טבעי עבירה של אלימות במשפחה מסווגת כעבירה חמורה יותר מעצם הפגיעה גם בקורבן וגם בתא המשפחתי, ולכן אם מצאתם עצמכם חשודים או מואשמים בעבירת אלימות במשפחה, יש חשיבות עליונה להיעזר בעורך דין שבקיא בתחום, מקצועי ובעל ניסיון. עורך דין המתמחה בתחום זה יכול לספק את ההכוונה הטובה ביותר בעבור הלקוח שלו, ליווי צמוד בהליך המשפטי המורכב, והשגה של תוצאות עונשיות אידיאליות.

כמה טיפים בבחירת עורך דין אלימות במשפחה

שרוצים לבחור עורך מקצועי שמבין באלימות משפחה יש כמה דברים שמשרדנו מומחה בהם וכדאי לבדוק אותם.

  1. ידע משפטי – תיקי אלימות במשפחה יכולים להיות מורכבים, ולכלול ניואנסים והליכים משפטיים שונים. לעורך דין פלילי המתמחה בתיקי אלימות במשפחה יש ידע על חוקים ותקדימים רלוונטיים. עורך דין המתמחה בעבירה זו יוכל לספק ללקוח הגנה בצורה יעילה יותר, ולספק לחשוד את ההגנה הטובה והאידיאלית ביותר.
  2. מקצועיות– עורך דין פלילי יעריך ביסודיות את פרטי התיק, לרבות ראיות, עדויות, טיפול, סיכון מול סיכוי. על סמך ניסיון, הם יכולים לפתח תוכנית הגנה אסטרטגית המותאמת לנסיבות הספציפיות של המקרה. זה עשוי לכלול ערעור ראיות, חקירת עדים או משא ומתן עם תובעים להפחתת האשמות או העונשים.
  3. חתירה לתוצאות עונשיות מקלות, אם בכלל –  הרשעה בעבירת אלימות במשפחה עלולה לגרום לתוצאות עונשיות חמורות, כולל מאסר בפועל, מאסר בעבודות שירות, פיצויים, צווי מניעה, ואובדן זכויות הוריות. עורך דין פלילי מנוסה ידע להגיע לענישה מופחתת, אפילו להביא לביטול או הפחתת האישומים באמצעות משא ומתן עם הצד השני והובלת התיק להסדר טיעון מקל או הצגת הגנה חזקה בבית המשפט וניהול התיק עד הסוף.
  4. יסודיות – עורך דין יסודי יטרח להסביר את האשמות לנחקר או לנאשם, ויבין דרכו את המקרה באופן מפורט ויסודי, יעבור על תיק החקירה והראיות וישאף להשתמש בכל הכלים המשפטיים העומדים לרשותו. הסבר לנחקר ולנאשם על ההשלכות של האשמות באלימות במשפחה עשויות להיות השפעה משמעותית על חייו האישיים והמקצועיים של החשוד או הנאשם, ואף להוביל לסטיגמות חברתיות ולפגיעה במוניטין. עורך דין פלילי יסודי לא רק יספק ייצוג משפטי אלא גם יציע תמיכה רגשית מקיפה עבור הלקוח שלו.
  5. מניעת הפללה עצמית – מי שמואשם באלימות במשפחה עלול לומר או לעשות דברים שעלולים להפליל אותו, ולפגוע בתיק לאורך החקירה. בחירת עורך דין פלילי נכון, ייעץ ללקוח מה עליו לומר ולעשות כדי להימנע מהפללה עצמית, תוך שהוא מוודא שהצהרותיו עומדות בקנה אחד עם אסטרטגיית ההגנה שלו.

צרו קשר עוד היום עם עורכת דין הדס עדי לייעוץ בעניין אלימות במשפחה – זמינות 24/7 חייגו: 054-7830110

עורך דין אלימות במשפחה – תשובות לשאלות נפוצות

עורכת דין הדס עדי אשר מתמחה בדיני אלימות במשפחה עונה לשאלות נפוצות בנושא:

ישנם לא מעט חוקים המתייחסים לאלימות במשפחה, להלן העיקריים:

–        חוק העונשין, תשל”ז-1977, מרכז את כל עבירות האלימות שהן ברות עונש, וכוללות גם נסיבות מחמירות, המתייחסות לאלימות שננקטה במסגרת התא המשפחתי.

–        חוק למניעת אלימות במשפחה, תשנ”א-1991

–        תקנות למניעת אלימות במשפחה (סדרי דין), תשנ”א-1991

כמו כל כתב אישום, לבטל כתב אישום על עבירות אלימות במשפחה זה מורכב אך אפשרי בייחוד אם מתקיים אחד מאלו:

הגנה עצמית – אם המעשה נעשה לשם הגנה עצמית, ניתן לטעון זאת בפני בית המשפט. חשוב להציג ראיות תומכות.

היעדר אשמה – אם ניתן להוכיח שהאירוע המיוחס בכתב האישום לא התרחש או שהנאשם לא היה מעורב.

פגם בהליכים – אם היו ליקויים משמעותיים בהליכי החקירה, איסוף הראיות או הגשת כתב האישום, ניתן לטעון לביטולו של כתב האישום.

חשוב לזכור שביטול כתב אישום דורש ניתוח משפטי יסודי של הראיות והנסיבות על ידי עורך דין פלילי מנוסה בתחום. פנו למשרדנו עוד היום לשיחת ייעוץ.

התוצאות האפשריות של הגשת כתב אישום על אלימות במשפחה יכולות להיות חמורות מאוד. אם תורשע, עלולות להיות לכך השלכות פליליות כגון מאסר, קנסות כספיים גבוהים, צוי הרחקה להתחייבות  לעבור טיפול. הרשעה לא נגמרת בעונש, היא עלולה להשפיע לרעה על חייך האישיים והמקצועיים, לכן חשוב להיוועץ בעורך דין מנוסה בתחום הפלילי כדי להבין את הסיכונים.

 

ייתכנו מצבים בהם ניתן לבקש את ביטולו או שינויו של צו הרחקה, לרוב יבקשו הצדדים צו הדדי. עורך דין פלילי שמתמחה בעבירות אלימות המשפחה יוכל לסייע בהגשת בקשה מתאימה לבית המשפט ולנמק מדוע יש לבטל או לשנות את הצו. הנימוקים יכולים להיות חילופי נסיבות, שיקום מוצלח ועוד שלל סיבות. עם זאת, חשוב לזכור כי לעתים קרובות בתי המשפט נרתעים מלבטל צווי הרחקה במקרים של אלימות במשפחה.

 

באופן כללי אלימות במשפחה קיימת בכל המגזרים, ובכל חברה, גם הליברלית ביותר. יחד עם זאת, לפי מחקרים ונתונים שפורסמו בקרב הציבור, שיעורי האלימות במשפחה, שנבחנו בחברה הערבית בישראל ביחס לחברה היהודית גבוהים יותר:

דו”ח מבקר המדינה מ-2020 העלה כי בשנת 2019, 28.1% מהנשים הערביות שהיו זכאיות לסיוע מקלטים לנפגעות אלימות, לעומת 15.2% מהנשים היהודיות.

לפי נתוני משרד הרווחה, בשנת 2021 כ-63% מכלל המקרים של אלימות במשפחה שטופלו היו במגזר הערבי, למרות ששיעור האוכלוסייה הערבית בישראל עומד על כ-21%.

מחקרים מצביעים על כך ששיעור הנשים הערביות שחוות אלימות במשפחה גבוה פי 2-3 מהשיעור בקרב נשים יהודיות, גם אם לא דווחו.

ארגונים לזכויות נשים ערביות מעריכים כי רק כ-5% מהנפגעות אלימות פונות למקלטים ולמרכזי הסיוע, כלומר שיעור האלימות האמיתי גבוה אף יותר.

הסיבות לנתונים הגבוהים נעוצות בין היתר, בגורמים תרבותיים, חברתיים וכלכליים, שכוללים עמדות מסורתיות לגבי תפקידי המגדר, ופחד מפגיעה בכבוד המשפחה.

חשוב לציין שתופעת האלימות במשפחה קיימת בכל חברה בישראל, אך הנתונים מצביעים על היקף תופעה חמורה במיוחד בקרב האוכלוסייה הערבית.

ניתן להגיע להסדר טיעון בכתב אישום שהוגש בגין עבירות אלימות במשפחה, כמו בכל עבירה באמצעות כמה דרכים:

פגישה עם התובע – ניתן לנסות ולהגיע להסכמה עם התובע על הסדר טיעון שיכלול הקלות מסוימות.

דיון גישור – לעיתים בתי המשפט מפנים להליך גישור, שבו הצדדים מנסים להגיע להסכמות תוך הידברות ובסיוע גורם מתווך.

טיעון לקולא – באמצעות הסנגור, ניתן להציג טיעונים לקולא כדי לשכנע את בית המשפט להקל בעונש.

חשוב לציין שהסיכויים להסדר טיעון תלויים גם בחומרת העבירות, בעברו הפלילי של הנאשם ובשיתוף הפעולה שלו עם רשויות החוק. לעיתים גם הקורבן משפיע על ההחלטה. מומלץ להיוועץ בסנגור מנוסה לקבלת ייעוץ ספציפי למקרה.

מאמר זה נכתב למטרות מידע כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי.

אז מה היה לנו בכתבה?

קטגוריה:

עורך דין פלילי בעכו

עורך דין אלימות במשפחה

השאירו פרטים לשיחת ייעוץ מקצועית עם עורכת דין הדס עדי .

חפשו תוכן משפטי

חפשו מאמרים נוספים שלנו:

4.9/5 - (9 הצבעות)

השאירו פרטים מהירים לייעוץ בכל נושא משפטי

פנייה מהירה